(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada travmatologik kasalliklar haqida umumiy tushuncha, ularning turlari, sabab va asoratlari yoritiladi. Travmatologiya - harakat tizimi shikastlanishlarini o’rganadigan va davolash usullarini ishlab chiqadigan tibbiyot sohasi bo’lib, unga suyak sinishlari, chiqishlar, yumshoq to’qimalarning shikastlanishlari ham kiradi. Shuningdek, maqolada travmatologik kasalliklarning diagnostikasi, zamonaviy davolash usullari hamda reabilitatsiya jarayonining ahamiyati haqida ma’lumotlar beriladi.