(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada jonli va jonsiz tabiat tushunchalari, ularning o‘zaro bog‘liqligi va tabiatdagi muhim roli yoritib beriladi. Jonli tabiatga odamlar, hayvonlar, o‘simliklar, mikroorganizmlar kirsa, jonsiz tabiat suv, havo, tuproq, tog‘lar kabi tabiiy omillarni o‘z ichiga oladi. Maqolada ushbu ikki kategoriyaning o‘zaro ta’siri, ekotizimdagi muvozanat va inson faoliyatining tabiatga ta’siri haqida ilmiy va amaliy dalillar asosida fikr yuritiladi. Shuningdek, tabiatni asrab-avaylash va ekologik muvozanatni saqlashning ahamiyati ham tahlil qilinadi.