(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston sharoitida yosh avlodni hayotga tayyorlashda ota-ona va ta’lim muassasasining hamkorligi masalasi atroflicha yoritilgan. Maqola O‘zbekiston Respublikasining “Ta’lim to‘g‘risida”gi Qonuni, Prezident farmonlari va Xalq ta’limi vazirligi ma’lumotlari kabi rasmiy manbalarga asoslanadi. Unda ota-onalarning bolaning tarbiyasi va ta’limidagi roli, maktablarning zamonaviy ta’lim dasturlari orqali yoshlarni rivojlantirishdagi o‘rni va ushbu ikki institutning hamkorligining amaliy jihatlari muhokama qilinadi. Shu bilan birga, hamkorlikdagi muammolar, masalan, muloqotning yetihmasligi va ularni hal qilish yo‘llari, xususan, “Oila va maktab” loyihasi kabi tajribalar tahlil etiladi. Maqola yoshlarni nafaqat bilimli, balki mas’uliyatli va vatanparvar shaxs sifatida shakllantirishda ushbu hamkorlikning ahamiyatini ta’kidlaydi.