(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada kolloid eritmalar va ularning fizik-kimyoviy xususiyatlari, tasnifi hamda amaliy qoʻllanilish sohalari tahlil qilinadi. Kolloid eritmalar dispers faza va dispers muhitdan tashkil topgan boʻlib, ularning barqarorligi va xossalari Tyndall effekti, Braun harakati va elektroforez kabi hodisalar orqali tushuntiriladi. Kolloid tizimlar tibbiyot, farmatsevtika, oziq-ovqat sanoati, kosmetika va sanoat texnologiyalari kabi keng sohalarda qoʻllaniladi. Ushbu maqola kolloid eritmalarning amaliy ahamiyatini chuqurroq tushunishga yordam beradi va ularning zamonaviy ilmiy-tadqiqotlar hamda sanoatdagi oʻrnini yoritadi.