(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Герпетик стоматит – болаларда кенг тарқалган вирусли касалликлардан бири бўлиб, унинг асосий сабабчиси герпес вируси (HSV-1) ҳисобланади[1]. У оғиз шиллиқ қаватида яллиғланиш, оғриқли яралар, иситма ва умумий ҳолсизлик билан кечади. Ушбу мақолада герпетик стоматитни аниқлаш ва уни самарали даволаш усуллари ҳақида маълумот берилади[1,2].