(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining huquqiy sohaga ta’siri, yuzaga kelayotgan yangi huquqiy muammolar va SI vositalarini huquqni muhofaza qilish tizimida qo‘llash imkoniyatlari tahlil etilgan. Shuningdek, SI asosida yaratilgan tizimlar orqali inson huquqlari, ma’lumotlar xavfsizligi, javobgarlik va etik mezonlar masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot SI va huquq sohasining integratsiyasida mavjud bo‘lgan to‘siqlarni aniqlash hamda istiqbolli yechimlarni ilgari surishga qaratilgan.