(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada ommaviy axborot vositalarida chet tillaridan o‘zlashgan so‘zlarning qo‘llanilishi lingvo-semantik jihatdan tahlil qilinadi. O‘zlashma leksikaning morfologik, fonetik va semantik xususiyatlari, ularning o‘zbek va rus tillarida qabul qilinishi, adaptatsiya jarayoni, ma’no o‘zgarishlari hamda stilistik funksiyalari tadqiq qilinadi. Shuningdek, ommaviy axborot vositalarida bunday so‘zlarning qo‘llanilish tendensiyalari, ularning tilga bo‘lgan ta’siri va umumiy lingvistik jarayonlar doirasidagi o‘rni yoritib beriladi.