(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мақола "Хотин-қизлар учун яратилган имкониятлар ва уларнинг жамиятдаги роли" хотин-қизларнинг ижтимоий ҳаётдаги аҳамиятини ва уларга яратилаётган имкониятларни таҳлил қилишга қаратилган. Мазкур мақола хотин қизлар ҳуқуқлари, уларнинг таълим, иш, сиёсат ва иқтисодиёт соҳасидаги иштирокини кенг муҳокама қилади. Шу билан бирга, жамиятда хотинқизларнинг иштироки ва уларнинг иқтисодий ва ижтимоий тараққиётга қўшган ҳиссаси кўрсатилиб, уларнинг ролини кучайтиришга қаратилган чора-тадбирлар ҳақида сўз боради. Мақолада хотин-қизлар учун яратилган имкониятлар, уларнинг салмоғи ва жамият ривожига қўшган ҳиссасини ошириш учун керак бўлган қадамлар тўғрисидаги ўйлар ва таклифлар баён этилган.