(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tadqiqot kunjut urug‘idagi biologik faol moddalar va ularning inson salomatligiga ta’sirini o‘rganadi. Sesamum indicum L. urug‘lari yog‘ kislotalari, lignanlar (sesamin, sesamolin) va antioksidantlar (E vitamini) bilan boy. Tadqiqot yurak-qon tomir tizimi, yallig‘lanishga qarshi xususiyatlar va oksidlovchi stressga ta’sirini ko‘rib chiqadi. Natijalar kunjut urug‘ining bioaktiv komponentlari surunkali kasalliklarni oldini olishda muhim ekanini tasdiqlaydi. Kelgusida chuqur klinik tadqiqotlar talab etiladi.