(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ushbu maqolada ruhiy tazyiqqa uchragan bolalarning o‘ziga bo‘lgan ishonchini oshirish usullari yoritilgan. Bolalarning ruhiy salomatligini tiklash uchun qo‘llab-quvvatlovchi muhit yaratish, ijobiy fikrlashni shakllantirish, kichik yutuqlar orqali ularni rag‘batlantirish hamda ijodiy va jismoniy faoliyatga jalb qilish muhim ekani ta’kidlanadi. Shuningdek, mehr-muhabbat va sabr-toqat bilan yondashish bolaning o‘zini qadrlashiga va o‘z kuchiga ishonishiga yordam berishi qayd etilgan. Ushbu maqola ota-onalar, o‘qituvchilar va psixologlar uchun foydali bo‘lishi mumkin.