(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada prokurorning sudlardagi ishtiroki va uning huquqiy tizimdagi o‘rni tahlil qilinadi. Prokuror sud jarayonida davlat manfaatlarini himoya qiluvchi muhim subyekt sifatida ishtirok etib, jinoyat, fuqarolik, iqtisodiy va ma’muriy ishlar bo‘yicha qonuniylikni ta’minlashga xizmat qiladi. Jinoiy ishlar bo‘yicha u davlat ayblovchisi sifatida qatnashib, dalillarni taqdim etadi va adolatli qaror qabul qilinishini qo‘llab-quvvatlaydi. Fuqarolik va iqtisodiy ishlarda esa davlat va jamiyat manfaatlarini himoya qilishda ishtirok etadi. Maqolada prokurorning sud qarorlarining qonuniyligini ta’minlashdagi roli, uning protsessual vakolatlari hamda sud-huquq tizimidagi ahamiyati va xalqaro tajribalar bilan taqqoslanadi. Shuningdek, prokurorning sud jarayonidagi ishtiroki orqali qonun ustuvorligini ta’minlash va odil sudlovni amalga oshirishdagi ta’siri ko‘rib chiqiladi.