(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bolalarga nisbatan zo‘ravonlikning turlari, uning jamiyat va bola rivojlanishiga salbiy ta’siri hamda uning oldini olish bo‘yicha milliy va xalqaro qonunchilik asoslari o‘rganiladi. O‘zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi, “Bola huquqlari to‘g‘risida”gi qonun va boshqa normativ-huquqiy hujjatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, BMTning Bola huquqlari to‘g‘risidagi Konvensiyasi, YuNISEF va boshqa xalqaro tashkilotlarning bolalarni himoya qilishdagi o‘rni yoritiladi. Ishda bolalar huquqlarini himoya qilish bo‘yicha amalga oshirilayotgan milliy va xalqaro chora-tadbirlar, profilaktik va huquqiy mexanizmlar ko‘rib chiqiladi hamda ularni yanada takomillashtirish bo‘yicha takliflar beriladi.