(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada ispan tilida "yosh" tushunchasining nominativ holatining semantik jihatlari tarkibiy qismlarini aniqlash, ular o‘rtasidagi tizimli munosabatlarni o‘rganish va ispan va o‘zbek tilida so‘zlashuvchilar tomnidan inson yoshi davrlarini idrok yetish bilan birga keladigan lingvistik xabardorlik stereotiplarini aniqlashga qaratilgan. Shuningdek, har ikki tilga oid muqobil barqaror birikmalarning leksik-semantik xususiyatlari o‘rganilib, ularning lingvistik va madaniy xususiyatlari yoritiladi.