(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning ekologik bilimlarini oshirish maqsadida "Jajji ekologlar" to‘garagini tashkil etishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan bo’lib, tadqiqotda ekologik tarbiyaning ahamiyati, bolalarning psixologik xususiyatlari, to‘garak faoliyatining tarkibiy qismlari va pedagogik samaradorligi tahlil qilingan hamda "Jajji ekologlar" dasturi orqali bolalarda tabiatni muhofaza qilish, resurslarni tejash va ekologik ongni shakllantirish usullari ko‘rib chiqilgan. Xalqaro tajribalar va O‘zbekistonda qo‘llash mumkin bo‘lgan takliflar bilan birga, to‘garakning bolalarga ijobiy ta’siri so‘rovnoma va ekspert baholar asosida isbotlangan.