(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zgaruvchan ta’limning zamonaviy sharoitida an’anaviy o‘qitish ko‘pincha noan’anaviy yondashuvlar va texnologiyalardan foydalanish bilan eng g’alati tarzda birlashtiriladi. Shu munosabat bilan professor-o‘qituvchilar va alohida o‘qituvchilarning texnologik madaniyati masalasi dolzarb bo‘lib bormoqda. Texnologik madaniyat murakkab dinamik tizim bo‘lib, uning tarkibiy qismlari turli darajadagi o‘qitish amaliyoti. Bizningcha, mazkur konsepsiyani joriy etish amaliyotchi o‘qituvchilarning ongi va faoliyatiga zamonaviy ta’lim texnologiyalarini joriy etish jarayonidagi borasidagi ijodiy salohiyatini faollashtirishga qaratilgan bo‘lishi kerak.