(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Texnologik ta’lim mashg‘ulotlarida o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishi pedagogik va fiziologik omillari muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu mavzu o‘quvchilarning sog‘lom va har tomonlama rivojlangan shaxs bo‘lib shakllanishida ta’lim jarayonining ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Pedagogik omillar sifatida o‘quvchilarning yosh xususiyatlariga mos keluvchi metodikalar, dars jarayonida jismoniy faollikni ta’minlash va ularning individual imkoniyatlarini hisobga olish muhim sanaladi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalardan foydalanish, ko‘rgazmali qurollar va interaktiv usullar orqali o‘quvchilarning harakat faolligini oshirish ta’lim samaradorligini oshirishga yordam beradi.