(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur tezis o’quvchilarning darsdan tashqari mashg’ulotlari orqali kasb-hunarga yo’llash jarayonini takomillashtirishning nazariy va metodologik asoslarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotning asosiy maqsadi – o’quvchilarning qiziqishlari, salohiyatlari va shaxsiy xususiyatlarini hisobga olgan holda, ularning kasb tanlovi jarayonida darsdan tashqari faoliyatlarning o‘rnini aniqlash va samaradorligini oshirish usullarini ishlab chiqishdir. Tezisda pedagogik nazariyalar, psixologik yondashuvlar, innovatsion ta’lim texnologiyalari va interaktiv metodlar asosida kasbhunar yo‘nalishini shakllantirishning zamonaviy tendensiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari o‘quvchilarning amaliy faoliyati orqali o‘z salohiyatlarini aniqlash, qobiliyatlarini rivojlantirish va kasb tanlashga bo‘lgan motivatsiyani oshirishda darsdan tashqari mashg’ulotlarning muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.