(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola yurak kasalliklari, ularning sabab va xavf omillari, shuningdek, zamonaviy davolash usullari haqida so’z yuritadi. Tibbiyotda yurak kasalliklari eng keng tarqalgan va xavfli kasalliklar sifatida e’tirof etiladi. Hozirgi kunda yurak kasalliklari nafaqat keksalar, balki, yoshlar o’rtasida ham ko’p uchrayotgan xavfli holatlardan biridir. Statistik ma’lumotlarga ko’ra, yurak qon tomir kasalliklari dunyoda o’lim sabablarining 31 foizini tashkil etadi. Tibbiyotda bu boradagi bilimlar tobora chuqurlashib bormoqda va har bir bo’lajak shifokor bu sohada yetarli bilimga ega bo’lishi zarur. Shuningdek maqolada yurak kasalliklarini davolashda va oldini olishda zamonaviy yondashuvlar, terapiya usullari usullari va profilaktik choralar haqida so’z yuritiladi.