(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Suv havzalarining ikkilamchi ifloslanishi — suvdagi organizmlarning chirishidan kelib chiqqan ifloslik hisobidan keng xavf tug‘diradi. Fitoplanktonning ma’lum faslda mavsumiy rivojlanishi va uning nobud bo`lishi natijasida suv juda ko‘p organik moddalar bilan boyiydi, ulami mineral moddalarga aylantirish uchun ko‘p miqdorda kislorod kerak bo‘ladi. Suvo‘tlari har qanday sharoitga moslanuvchan bo’lganligi uchun, har qanday suv havzasidan ham uglerodli ozuqa manbayini topa oladi. Ularning rivojlanish darajasini ta’minlovchi omil suvda suvo`tlarning rivojlanishini va shuningdek suvning ifloslanish darajini aniqlovchi omil sifatida biologik indikatorlik vazifasini bajarda va suvning holatini aniqlab beradi.