(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining matematik tushunchalarni tushunish va qo‘llash kompetentsiyalarini rivojlantirish metodikasiga bag‘ishlanadi. Maqola davomida matematik tushunchalar va ularning o‘zlashtirilishigadoir metodik yondashuvlar, amaliy yondashuvlar va metodik tavsiyalar muhokama qilinadi. Ayniqsa, o‘quvchilarning matematik fikrlashni rivojlantirish va kundalik hayotdagi vazifalarda matematik tushunchalarni qo‘llay olish ko‘nikmalarini shakllantirishga yo‘naltirilgan tavsiyalar beriladi. Maqolaning maqsadi – o‘quvchilarda matematika faniga qiziqishni oshirish va ularni amaliy ko‘nikmalarga ega bo‘lishiga yordam berish.