(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘qish darsliklarining tarixiy shakllanish jarayoni, ularning mazmun va shakl jihatidan bosqichma-bosqich takomillashuvi hamda hozirgi zamon o‘qish darsliklariga xos bo‘lgan metodik va didaktik xususiyatlar yoritilgan. Maqolada zamonaviy darsliklarga qo‘yilayotgan talablarga, ularni bolalar tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyatiga alohida e’tibor qaratilgan.