(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Polimerlar, o’zlarining noyob fizik-kimyoviy xususiyatlari va moslashuvchanligi tufayli, tibbiyot sohasida keng qo’llaniladi. Ular turli xil tibbiy mahsulotlar, asbob-uskunalar va dori-darmonlar ishlab chiqarishda muhim rol o’ynaydi. Polimerlar, asosan, organik kimyoviy birikmalar bo’lib, ularning tuzilishi va xususiyatlari ularning tibbiyotda qo’llanilishiga tasir qiladi. Ularning tibbiyotdagi qo’llanilishi ko’p jihatdan ularning biokompatibilitasi, mustahkamligi va oson ishlab chiqarilishi bilan bog’liq.