(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kimyo fani xalq xo’jaligida o’ziga xos va muhim ahamiyatga ega bo’lgan fanlardan biridir. U nafaqat tabiiy resurslarni o’rganish va ulardan foydalanish, balki iqtisodiy rivojlanish, sog’liqni saqlash, ekologiya va boshqa ko’plab sohalarda ham o’z o’rnini topadi. Kimyo fani yordamida insoniyat turli xil materiallar, dori-darmonlar, oziq-ovqat mahsulotlari va boshqa ko’plab mahsulotlarni ishlab chiqarish imkoniyatiga ega bo’ladi.