(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola mis sanoatning muhim xom ashyolaridan biri bo‘lib, ko‘plab sohalarda, jumladan, elektrotexnika, qurilish, transport va sanoat texnologiyalarida keng qo‘llaniladi. Ushbu maqolada misni olinishi jarayoni, uning qazib olinishi, tozalash va qayta ishlash texnologiyalari yoritilgan. Misni olishda ishlatiladigan asosiy usullar, jumladan, ochiq usulda qazib olish va smelting jarayonlari, ekologik muammolar va texnologik yutuqlar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, misni qayta ishlash jarayonida yuzaga keladigan energetik, iqtisodiy va atrof-muhit masalalari ham tahlil qilinadi.