(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Меҳнат унумдорлигини ошириш бугунги кунда ҳар бир ташкилот ва давлатнинг асосий мақсадларидан биридир. Меҳнат унумдорлиги фақат ишлаб чиқариш самарадорлигини оширишни емас, балки иқтисодий барқарорликни таъминлаш, рақобатбардошликни кучайтириш ва ишчи кучининг самарали фойдаланилишини англатади. Ушбу жараёнда кадрлар тайёрлаш ва малакасини ошириш катта рол ўйнайди. Ходимларни сифатли ўқитиш ва уларнинг малакасини ошириш нафақат индивидуал ишлаб чиқариш даражасини, балки бутун ташкилотнинг самарадорлигини оширишга ёрдам беради. Турли мамлакатларда ўтказилган тадқиқотлар, кадрлар тайёрлаш ва малака оширишнинг иқтисодий ўсиш ва меҳнат унумдорлигини оширишдаги муҳим ролини тасдиқлайди.