(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada uyqu apnoe sindromi sabablari, diagnostikasi va davolash usullari keltirilgan. XXI asrda, fast fud va ximikatlar davrida bu kasallik bilan og`riganlar soni ko`payib bormoqda va ko`pchilik bemorlar xavf omili deb qabul qilmaganligi sabab og`ir asoratlar, hamda o`limga olib kelishi mumkin. Biz klassik 1 yoshgacha bo`lgan go`daklarda katta foizda o`limga sababchi bo`ladigan tungi apnoe haqida ma`lumotga egamiz va bu holatni oldini olishga harakat qilamiz, ammo kattalarda UASni gumon qilishimiz qiyin.