(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola ayollar jinsiy gormonlari hosil bo’lishi , ushbu gormonlar yetishmovchilik sabablari va oqibatlari haqida. Ayollarning jinsiy gormonlari tuxumdonlarida follikulalar va sariq tana tom onidan ishlab chiqariladi. Follikulalarda ishlab chiqariladigan gormonlar — estrogenlar deyiladi. Ulardan estradiol gormoni tuxum hujayraning rivojlanishi davomida hosil bo’ladi.