(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ingliz tilidan o‘zlashgan so‘zlar, bugungi kunda har bir til va madaniyatda o‘z aksini topmoqda. Globalizatsiya jarayonlari, texnologik rivojlanish va madaniy almashuvlar natijasida, ingliz tili ko‘plab tillar, jumladan, o‘zbek tiliga ham ta’sir ko‘rsatmoqda. Bu jarayon, nafaqat tilning lug‘at boyligini oshirish, balki ijtimoiy va madaniy hayotimizga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. O‘zbek tiliga inglizcha so‘zlarning kirishi, o‘z navbatida, yangi tushunchalar, g‘oyalar va madaniyatlarni kiritmoqda. Ushbu maqolada Ingliz tilidan o‘zlashgan so‘zlarning ijtimoiy va madaniy tasiri haqida ma’lumotlar berilgan.