(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada lipoproteidlarning inson organizmidagi fiziologik va patofiziologik o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada turli yoshdagi guruhlar orasida lipoproteidlar darajasi solishtirilib, statistik tahlil o‘tkazildi. Shuningdek, dislipidemiya, ateroskleroz va metabolik sindrom kabi holatlar bilan bog‘liqligi ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari lipoproteidlar monitoringi orqali kasalliklarning erta aniqlanishi va oldini olish bo‘yicha tavsiyalar beradi.