(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Italiya va O‘zbek madaniyatlaridagi qadriyatlar o‘rtasidagi o‘xshashliklar va farqlar, ayniqsa, tarjima jarayonida qanday o‘zgarishi ko‘rib chiqiladi. Maqolada tarjima yordamida madaniyatlarning qanday o‘zgarishi va tilga qanday ta’sir qilishi o‘rganiladi. Italiya va O‘zbek madaniyatlaridagi tarixiy, diniy va ijtimoiy farqlarni qanday aks ettirish mumkinligi haqida gapiriladi. Tadqiqotda tarjima jarayonida madaniy qadriyatlarni to‘g‘ri yetkazish uchun qanday yondashuvlar kerakligi tahlil qilinadi.