(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sun’iy yo‘ldoshli aloqa tizimlari zamonaviy kommunikatsiya texnologiyalarining ajralmas qismi bo‘lib, ular butun dunyo bo‘ylab keng qamrovli, yuqori tezlikdagi ma’lumot uzatish imkoniyatlarini taqdim etadi. Ushbu tizimlar radio to‘lqinlari orqali ma’lumotlarni uzatish, qabul qilish va tarqatish jarayonlarini optimallashtiradi, shuningdek, mobil telefon aloqasidan tortib, internet tarmog‘ining global miqyosda ishlashiga qadar turli sohalarda qo‘llaniladi. Sun’iy yo‘ldoshli aloqa yordamida hududiy cheklovlarni bartaraf etish, qishloq va uzoq hududlarda internetga kirish imkoniyatlarini yaratish mumkin.