(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 12-14 yoshdagi yosh suzuvchilarning qo’l va oyoq harakati texnikasini takomillashtirishga maqsadli maxsus jismoniy tayyorgarlikning ta’siri o’rganiladi. 20 nafar sportchi ishtirok etgan ilmiy tajriba 12 hafta davomida maxsus kuch, moslashuvchanlik va muvofiqlashtirish mashqlariga qaratilgan. Tadqiqot barcha suzish uslublari bo’yicha qo’l va oyoq zarbalarining texnik bajarilishida sezilarli yaxshilanishlarni ko’rsatdi. Natijalar suzishda maxsus jismoniy tayyorgarlik va texnik mahorat o’rtasidagi yaqin bog’liqlikni tasdiqlaydi.