(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola “Mas’uliyati cheklangan jamiyatlarda buxgalteriya hisobotlari va ularning shakllari” mavzusini yoritadi. Maqolada mas’uliyati cheklangan jamiyatlar (MChJ) uchun buxgalteriya hisoboti tizimining ahamiyati, uning qonuniy asoslari va amaliy ko‘rinishlari tahlil etiladi. MChJlarning moliyaviy holatini to‘g‘ri baholash va boshqarish uchun zarur bo‘lgan hisobot shakllari, ularning tuzilishi va mazmuni batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada buxgalteriya hisobotining o‘zgaruvchanligi, moliyaviy ko‘rsatkichlar va ularning tahlili orqali MChJ faoliyatini samarali yuritish imkoniyatlari hamda hisobotlarni tayyorlashda e’tiborga olinishi lozim bo‘lgan muhim jihatlar keltiriladi.