(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklarida aktivlar hisobi va moliyaviy o‘rsatkichlar o‘rtasidagi bog‘lanish tahlil qilinadi. Banklar faoliyatining samaradorligini baholashda aktivlar hisobi muhim rol o‘ynaydi, chunki ular bankning moliyaviy holatini, likvidligini va rentabelligini belgilovchi asosiy omillardir. Maqolada aktivlarning turlari, ularning hisobini yuritish usullari va moliyaviy ko‘rsatkichlarga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, banklarning kredit portfeli, investitsiya aktivlari va likvidlik darajasi kabi muhim komponentlar tahlil qilinadi. Moliyaviy ko‘rsatkichlar, jumladan, rentabellik, likvidlik va kapital yetarliligi ko‘rsatkichlari orqali aktivlar hisobining samaradorligi baholanadi.