(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Islom dini- eng keng tarqalgan jahon dinlaridan biri boвЂ™lib, diniy eвЂ™tiqod, axloq va bagвЂ™rikenglikning asosi hisoblanadi. Avallo, ishonch va iymon ustida qurilgan bu din har bir musulmon uchun haqqa eltuvchi toвЂ™gвЂ™ri yoвЂ™l va baxtli-saodatli hayot kechirishning kalitidir. Islom dinining vujudga kelishi, tarqalishi, eвЂ™tiqod yoвЂ™li va paygвЂ™ambarning kelishi oвЂ™zining chuqur va uzoq yillik tarixiga egadir. Kalit soвЂ™zlar: din, islom, aqida, paygвЂ™ambar, iymon, hanifa, axloq, musulmon, butlar, xristianlik, yahudiylik, QurвЂ™on, ummat, xudolar.