(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
"Oliy matematika" fanining bosh muhim vazifasi talabalarga “Fizika”, “Nazariy mexanika”, “Materiallar qarshiligi” va shunga o’xshash qator tabiiy fanlarni muvaffaqiyatli o’zlashtirishi uchun zarur bo’ladigan tayanch bilimlarni beradi. Bu mavzuda muhandis-texnologlar uchun “ Oliy matеmatika” fanining namunaviy dasturida rejalashtirilgan kompleks soni mavzusining fanga kiritilishi va ular haqida tushunchalar keltirilgan. Ushbu maqolada muhandis-texnologlar yo’nalishi xususiyatidan kelib chiqib misol va masalalar tuzilgan. Talabalarning bilimini boyitish maqsadida imkon qadar ko’proq nazariya bilan birgalikda shu mavzuga oid misollarning yechimlari ham berilgan.