(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola o’zlik va madaniyatning o’zaro bog’liqligini, ularning shaxs va jamiyat hayotidagi rolini o’rganadi. O’zlik shaxsiy va kollektiv identifikatsiya sifatida, madaniyat esa ijtimoiy qadriyatlar va an’analar majmuasi sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda o’zbek xalqining madaniy merosi va o’zlikni shakllantirishdagi ta’siri alohida e’tibor markazida bo’ladi. Maqola sifatli tadqiqot usullariga asoslanib, o’zlik va madaniyatning zamonaviy sharoitdagi muammolari va istiqbollarini muhokama qiladi.