(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada yer osti suv sathi yuqorida joylashgan gruntlarda qurilish olib borishning asosiy muammolari va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Yuqori yer osti suvlari binoning poydevori va asosiy konstruksiyalariga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Shu sababli, bunday gruntlarda qurilishdan oldin geologik izlanishlar o‘tkazish, drenaj tizimlari o‘rnatish va maxsus qurilish materiallaridan foydalanish zarurligi asoslab beriladi.