(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbek tilida: Valenztheorie (Valensiya Nazariyasi) - fe’l va uning argumentlari o‘rtasidagi sintaktik va semantik aloqalarni o‘rganadigan tilshunoslikning asosiy nazariyasidir. Bu nazariya fe’lning qanday argumentlarni qabul qilishini va ularning sintaktik tuzilishdagi o‘rinlarini tahlil qiladi. Fe’lning valensiyasi uning gapdagi rolini va ma’nosini belgilashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada fe’lning turli valensiya shakllari, ularning sintaktik va semantik xususiyatlari, shuningdek, valensiya nazariyasining til o‘rganishidagi roli ko‘rib chiqiladi.