(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada fan va ta’limning globallashuv jarayonidagi o’zgarishlari sharoitida g’oyaviy tarbiya masalalarining dolzarbligi, uning yoshlar dunyoqarashini shakllantirishdagi o’rni va ahamiyati tadqiq etiladi. Zamonaviy axborot texnologiyalari va internet muhitining kengayishi natijasida yuzaga kelayotgan g’oyaviy tahdidlar, milliy qadriyatlarning transformatsiyasi hamda bu jarayonlarning yosh avlod tarbiyasiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Globallashuv sharoitida milliy ta’lim tizimining innovatsion rivojlanishi, g’oyaviy tarbiyaning yangi metodologik asoslarini yaratish, ta’lim jarayonida milliy va umuminsoniy qadriyatlarni uyg’unlashtirish borasidagi xorijiy va mahalliy tajribalar o’rganilgan.