(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Askarioz - bu sizning ichaklaringizdagi parazitar infektsiya. Bu Ascaris lumbricoides yumaloq qurti tuxumlari bilan qo’ldan-og’izga aloqa qilish orqali sodir bo’ladi. Askaridoz belgilari orasida oshqozon og’rig’i va vaqti-vaqti bilan diareya mavjud. Shifokorlarlar askaridozni kattalar qurtlarini o’ldiradigan antiparazitik dorilar bilan davolashadi.