(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Homiladorlik davrida bezgak. Og’ir bezgak kasalligi homilador bo’lmagan ayollarga nisbatan homilador ayollarda uch baravar ko’p uchraydi va og’ir bezgakdan onalar o’limi darajasi 50% ga yaqin. Abort, intrauterin o’lim, erta tug’ilish, kam vazn va neonatal o’lim bu kasallik bilan bog’liq. Infektsiyaning eng yuqori tarqalishi ikkinchi trimestrda sodir bo’ladi, bu bezgakning oldini olish va davolash bo’yicha harakatlar doirasida tug’ruqdan oldin parvarish qilish (sog’lom homiladorlik uchun g’amxo’rlik) zarurligini ko’rsatadi.