(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Pifagorning musiqaga aloqasini, monoxord va polixordlar paydo bòlishi tarixi. Monoxordlarga klaviaturaning qo’shilishi va urmatorli asboblarni yaratilishi. Klavikord va klavisin haqida malumot, ularning tuzilishi va hajmi. Asbobning kamchiliklari, manuallar haqida malumotlar keltirilgan.