(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Sodda gap — bu nemis tilining asosiy sintaktik tuzilmasi bo’lib, faqat bitta subyekt va predikatdan tashkil topgan gaplarni anglatadi. Ushbu maqola sodda gaplarning turli turlarini, jumladan, sodda yig’iq va sodda yoyiq gaplarni ko’rib chiqadi. Maqolada, shuningdek, bu gaplarning nemis tilidagi sintaksisda qanday ishlatilishi va ularning grammatik xususiyatlari haqida batafsil ma’lumot beriladi.