(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpoq xalqining buyuk shoiri va madaniy arbobi Berdaqning hayoti, ijodi hamda uning qoraqalpoq adabiyotiga qo’shgan ulkan hissasi yoritilgan. Unda shoirning asarlarida milliylik, xalq taqdiri va ijtimoiy adolat masalalariga bo’lgan yondashuvi tahlil qilinadi. Berdaqning she’riyatida vatanparvarlik va insonparvarlik g’oyalari asosiy o’rin tutishi, Shuningdek, uning ijodiy merosi qoraqalpoq xalqining ma’naviy boyiligiga aylangani keng ko’lamda ochib berilgan. Mazkur maqola Berdaq ijodining bugungi kundagi ahamiyatini o’rganish hamda yosh avlodni milliy qdriyatlar ruhida tarbiyalash uchun muhim manba bo’lib xizmat qiladi.