(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
ХХ асрнинг буюк сиёсий ва давлат арбоби сэр Уинстон Черчилл узининг машхур,кейинчалик эса давлат арбоблари ва сиёсатшунослар даврасида акидага айланган 1946 йили Фултонда сузлаган нуткида “Буюк Британиянинг муким дусти хам ва хам муким душмани хам йук,балки унинг манфаатлари мавжуд” деган эди.Ушбу сиёсий акида ва шиор кейинчалик 2-жахон урушидан кейинги жахон икки кутбли( АКШ ва ССР)сиёсий тартибини карор топтирди.НАТО ва Варшава Шартномаси Ташкилоти шу тарзда пайдо булди. ХХ асрнинг иккинчи ярми ушбу икки харбий -сиёсий ташкилотлар уртасида гох очик ва хуфёна кураш-“совук уруш” шаклида утди.