(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Muqimiyning “Tanobchilar” satirasi tahlil qilinadi. Asarda XIX asr oxiridagi o‘zbek jamiyatida yer o‘lchash ishlari bilan shug‘ullanuvchi mansabdorlarning adolatsizlik va korrupsiya yo‘li bilan xalqni aldash usullari fosh etiladi. Shoir hajviy vositalar orqali mansabparastlik, firibgarlik va ijtimoiy tengsizlikni tanqid qiladi. Maqolada asarning badiiy xususiyatlari, asosiy g‘oyasi hamda uning bugungi kun uchun dolzarbligi yoritiladi. “Tanobchilar” satirasi nafaqat Muqimiy ijodining yorqin namunasi, balki jamiyatdagi adolatsizlikka qarshi adabiy isyon sifatida ham qadrlidir.