(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi munosabatlarning ahamiyati, ularning o‘quv jarayonidagi roli va samarali rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. O‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro hurmat, ishonch, va kommunikativ aloqalar ta’limning muvaffaqiyatli bo‘lishida muhim omil hisoblanadi. Maqolada pedagogik psixologiya, ta’lim metodikasi va pedagogik etika aspektlari orqali bu munosabatlarning qanday rivojlanishi, shuningdek, o‘qituvchining o‘quvchilarni tarbiyalashdagi va ilmiy bilimlarni o‘zlashtirishdagi roli o‘rganiladi.