(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola jinsdosh shakllar va ortogonal proyeksiyalar mavzusini o‘rganadi, ularning matematik asoslari, tarixiy rivojlanishi va amaliy qo‘llanilishini ko‘rib chiqadi. Maqolada ushbu tushunchalarning analitik geometriya va chiziqli algebradagi o‘rni, shuningdek, muhandislik va kompyuter grafikasi kabi sohalardagi ahamiyati tahlil qilinadi. Metodlar, misollar va tanqidiy muhokamalar orqali mavzuning dolzarbligi va kelajakdagi tadqiqot yo‘nalishlari yoritiladi.