(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
mazkur maqolada oʻzbek va rus tillaridagi fe’l shakllarining morfologik qurilishi qiyosiy jihatdan tahlil qilinadi. Har ikki tilning grammatik tizimi, xususan zamon, mayl, shaxs-son kategoriyalarida fe’lning qanday morfologik vositalar bilan ifodalanishi aniqlanadi. Qiyosiy-tipologik tahlil orqali o‘xshashliklar va farqlar, shuningdek, ularning til o‘rganish va tarjima jarayonlariga ta’siri ochib beriladi